Број студената који ће се финансирати из буџета

На основу Одлуке Владе Републике Србије, број студента који ће се финансирати из буџета је:

Студијски програмбуџетских места
ЕР – Електротехника и рачунарство400
СИ – Софтверско инжењерство20

На основу афирмативних акција број студента који ће се финансирати из буџета на студијском програму Електротехника и рачунарство је:

Афирмативна акцијабуџетских места
припадници ромске националне мањине4
студенти са инвалидитетом4

Током предаје докумената и пријаве, кандидати треба да се изјасне попуњавањем одређених питања у пријавном листу, уколико желе да користе права по афирмативним акцијама.

Држављанин Србије који је завршио претходно образовање или део образовања у иностранству може да се упише на студијски програм ако му се призна стечена страна школска исправа у складу са законом и посебним општим актом Универзитета.

Држављани Републике Србије који су средњу школу завршили у иностранству могу да се пријаве на факултете и полажу пријемни испит и у оквиру другог уписног рока, ако нису били у могућности да започну процес нострификације на време за први уписни рок. У зависности од укупног оствареног резултата током школовања и на пријемном испиту ови студенти могу остварити право уписа као буџетски или студенти који се сами финансирају.

Студијски програмбуџетска местасамофинансирање
ЕР – Електротехника и рачунарство40
СИ – Софтверско инжењерство00

Страни држављанин може се уписати на студијски програм под истим условима као и држављани Републике Србије. Страни држављанин плаћа школарину. Кандидат – страни држављанин, приликом пријављивања на конкурс, подноси нострификовану диплому о завршенoј средњој школи. Пре уписа кандидат страни држављанин је дужан да факултету/Универзитету поднесе доказе:

  • да је здравствено осигуран за школску годину коју уписује;
  • да влада српским језиком или језиком на коме се студијски програм изводи.

Прерачунавање иностраних оцена у систем оцењивања у Републици Србији ради Централа комисија Факултета у време пријема докумената.